Individuele coaching

Het maakt niet uit of je vast loopt in je werk of dat het privé niet lekker loopt. Als het niet goed gaat in het ene heeft dit een uitstraling naar al het andere wat je doet. Dit heeft effect op jou als persoon: je voelt dat je niet zo lekker meer in je vel zit, je reageert te snel of te traag, zit vast, weet niet wat je moet doen, je bent jezelf niet helemaal, je bent onzeker, makkelijk geïrriteerd… Voorheen kon je het nog wel zelf oplossen, maar dit keer lukt het niet. Ook al weet je niet waar je moet beginnen of wat je vraag precies is, ik kan je helpen je gedachten op een rij te zette.

Wat zie jij als je naar jezelf kijkt?

Hoe ga ik te werk? Allereerst hebben wij een kennismakingsgesprek waarbij wij gezamenlijk gaan  verkennen wat je hulpvraag is. Deze hulpvraag vormt de basis voor de vervolg sessies (als die nodig zijn) waarbij jouw inbreng altijd centraal staat. Ook is het is belangrijk dat er tussen jou en mij als coach een voldoende klik is. Je gaat immers op een heel persoonlijke ontdekkingsreis en neemt mij, als coach, daarin mee en dan is elkaar vertrouwen heel belangrijk.

In de sessies creëer ik de ruimte zodat jij op ontdekkingstocht kan gaan. Ik zorg voor een veilige en stabiele omgeving en treed op als gids en vragensteller tijdens deze reis. Jij bent de ontdekker en de verteller van je eigen verhaal. Als coach werk ik intuïtief met wat er zich dan aandient. Dat betekend dat ik van al mijn kennis gebruik maak en niet begin in een vastomlijnd kader. Samen bespreken we, indien ze nodig zijn, de vervolgstappen en zal ik aangeven welke oefeningen ik daarbij zou willen doen.

Soms heb je aan één of twee sessies genoeg om weer even verder te kunnen. Gemiddeld zijn er vier tot zes sessies nodig om vooruitgang te boeken. Soms zijn er meer dan zes sessies nodig, omdat de hulpvraag veel werk in zich heeft of omdat er aan meerdere doelen tegelijk wordt gewerkt. Met een tussentijdse evaluatie bepalen we of het afgesproken doel voldoende behaald is, of dat verdere coaching gewenst is.