Wie ben ik

Hallo! Mijn naam is Marcel Kars, ik ben 55 jaar en van origine (bouw)jurist. In mijn werk heb ik, als collega en als manager, veel van mijn collega’s mogen coachen. Een onderdeel van mijn werk is het goed laten verlopen van de samenwerking tussen verschillende interne en/of externe partijen. Samenwerken betekent alle partijen op één lijn krijgen en dus bezig zijn met onderlinge verschillen en/of overeenkomsten. Dat is voor mij het coachen van je omgeving.  Op zo’n moment is niets mooier dan mensen in je omgeving te zien groeien.

Om op het persoonlijke vlak te kunnen groeien ben ik sinds mijn vijfendertigste  bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling. In de afgelopen tien jaar is dit NLP (Practitioner en Master Practitioner), systemisch werk (familie- opstellingen), mBit en Transactionele Analyse geweest. Daarnaast hou ik mij ook bezig met mindfulness, mannenkracht, het medicijnwiel, Voice Dialogue, rouwverwerking en en het Enneagram.

Mijn missie is dat ik op zoek ben naar en bezig ben met het leren van mijn eigen wijsheid om mijzelf te kunnen helen, zodat ik anderen kan ondersteunen in hun zoektocht naar hun wijsheid om zichzelf te kunnen helen. Je kan zeggen dat dit een afgeleide is van een oud sjamanistisch gezegde: “A healer does not heal you. A healer is someone who holds space for you while you awaken your inner healer, so that you may heal yourself”. Maar omdat ik van mening ben dat  je nooit klaar bent met je eigen ontwikkeling is mijn eigen ontwikkeling een onderdeel van mijn missie geworden.

In de privé sfeer ben ik mantelzorger voor mijn vader (Parkinson) en mijn moeder (Alzheimer) geweest. De ervaringen als mantelzorger heb ik kunnen combineren met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Hieruit is de workshop “Zorgen voor jezelf. Ik ben niet alleen maar mantelzorger … toch?” ontstaan.